preskoči na sadržaj

Osnovna škola Antuna Kanižlića Požega

Login

Facebook
 
 
Raspored zvonjenja

Sat

Od... do... Odmor
PRIJE PODNE
1. 08.00 - 08.45 5
2. 08.50 - 09.35 10
3. 09.45 - 10.30 15
4. 10.45 - 11.30 5
5. 11.35 - 12.20 5
6. 12.25 - 13.10  
POSLIJE PODNE
1. 13.30 - 14.15 10
2. 14.25 - 15.10 15
3. 15.25 - 16.10 5
4. 16.15 - 17.00 5
5. 17.05 - 17.50 5
6. 17.55 - 18.40  
Tražilica
Brojač posjeta
Ispis statistike od 24. 10. 2011.

Ukupno: 6107602
Ovaj mjesec: 5235
Ovaj tjedan: 1059
Danas: 136

Za djecu i roditelje

Obrazovanje

Učenje za život - prijenos znanja, vještina i kompetencija

   

Osnovna škola Antuna Kanižlića nositelj je međunarodnog projekta "Učenje za život - prijenos znanja, vještina i kompetencija". Riječ je o Erasmus+ projektu mobilnosti nastavnika (KA1) u kojemu nam je partner škola St Ignatius College Boys Secondary School Handaq  u Qormiju na Malti. Cilj je ovoga projekta steći iskustva praktičnoga rada koja ćemo uklopiti u suvremeni kurikulum izvannastavnih aktivnosti Domaćinstvo i Poduzetništvo. Škola iz Malte je iskusna u izvođenju nastavnih i izvannastavnih sadržaja domaćinstva i poduzetništva.

U jednogodišnjem projektu sudjeluju nastavnici Renata Marinić, Josipa Bušić, Igor Soldić, Danijela Stanić, Katarina Baretić i Valentina Čurčić.

 

Škola partner: http://ksihandaq.wix.com/handaq

 

Intervju s koordinatoricom projekta možete pročitati na linku:

http://www.rva.hr/vijest/2016/4467-skolsko-zvono-kempfovci-su-krenuli-u-novi-projekt-erasmus-programa-pod-nazivom-math-is-life-a-kanizlicevci-u-projekt-ucenje-za-zivot

O projektu:

http://pozeskidnevnik.hr/vijesti/2320-erasmus-program-u-os-a-kanizlica-ucitelji-se-s-malte-vratili-s-novim-idejama.html

Priloženi dokumenti:
Sazetak projekta.docx

Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Domaćinstvo u projektu Marijini obroci
Autor: Valentina Čurčić, 29. 5. 2017.

Već tradicionalni humanitarni sajam za djecu Marijinih obroka u našoj Školi obogatili smo osmišljavanjem i provođenjem sajamske slastičarnice „Kod Timona i Pumbe“.


Učenici 6.b razreda s nastavnicama Danijelom Stanić i Nevenom Papak primijenili su stečeno znanje u pripremi namirnica tako da su se odvažili pripremiti domaći sladoled. Prije radionice pripreme slastica za slastičarnicu učenici su sudjelovali na radionicama Domaćinstva na kojima su se upoznali s priborom i materijalima u kuhinji. Osim domaćeg sladoleda pripremili su i slane mafine te kuhali domaći ledeni čaj. Aktivnost je bila zabavna i učenici su se dobro snašli u kuhinji.

Osim pripreme slastica za slastičarnicu bilo je potrebno i upoznati učenike s radom u slastičarnici. U tu svrhu održana je kratka audicija za konobare na kojoj su se upoznali s načinom ophođenja s mušterijama, vođenjem financija i slično. Učenici su bili zainteresirani za ovu ulogu isto kao i za ulogu barmena. Dio učenika dobio je zaduženje za kuhanje kapučina i kave, dio je prao posuđe, a preostali su pazili na urednost prostora sajamske slastičarnice.

Na dan sajma slastičarnica je vrvjela ljudima koji su u slastičarnicu došli probati učeničke slastice. Reakcije na ovaj projekt bile su jako pozitivne. Sladoled i ostali proizvodi naših učenika jako su brzo nestali. U ovom projektu uživali su i učenici i njihovi nastavnici koji su ih pratili tijekom cijelog sajma. Zaključili smo kako slastičarnicu moramo ponoviti i sljedeće godine te ponudu proširiti novim proizvodima. Učenici će kroz izvannastavnu aktivnost Domaćinstvo steći nove vještine koje će moći iskoristiti u radu slastičarnice narednih godina.

 

 





[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju