preskoči na sadržaj

Osnovna škola Antuna Kanižlića Požega

Login

Facebook
 
 
Raspored zvonjenja

Sat

Od... do... Odmor
PRIJE PODNE
1. 08.00 - 08.45 5
2. 08.50 - 09.35 10
3. 09.45 - 10.30 15
4. 10.45 - 11.30 5
5. 11.35 - 12.20 5
6. 12.25 - 13.10  
POSLIJE PODNE
1. 13.30 - 14.15 5
2. 14.20 - 15.05 10
3. 15.15 - 16.00 15
4. 16.15 - 17.00 5
5. 17.05 - 17.50 5
6. 17.55 - 18.40  
Tražilica
Brojač posjeta
Ispis statistike od 24. 10. 2011.

Ukupno: 5712989
Ovaj mjesec: 4695
Ovaj tjedan: 1362
Danas: 133

Za djecu i roditelje

Obrazovanje

Učenje za život - prijenos znanja, vještina i kompetencija

   

Osnovna škola Antuna Kanižlića nositelj je međunarodnog projekta "Učenje za život - prijenos znanja, vještina i kompetencija". Riječ je o Erasmus+ projektu mobilnosti nastavnika (KA1) u kojemu nam je partner škola St Ignatius College Boys Secondary School Handaq  u Qormiju na Malti. Cilj je ovoga projekta steći iskustva praktičnoga rada koja ćemo uklopiti u suvremeni kurikulum izvannastavnih aktivnosti Domaćinstvo i Poduzetništvo. Škola iz Malte je iskusna u izvođenju nastavnih i izvannastavnih sadržaja domaćinstva i poduzetništva.

U jednogodišnjem projektu sudjeluju nastavnici Renata Marinić, Josipa Bušić, Igor Soldić, Danijela Stanić, Katarina Baretić i Valentina Čurčić.

 

Škola partner: http://ksihandaq.wix.com/handaq

 

Intervju s koordinatoricom projekta možete pročitati na linku:

http://www.rva.hr/vijest/2016/4467-skolsko-zvono-kempfovci-su-krenuli-u-novi-projekt-erasmus-programa-pod-nazivom-math-is-life-a-kanizlicevci-u-projekt-ucenje-za-zivot

O projektu:

http://pozeskidnevnik.hr/vijesti/2320-erasmus-program-u-os-a-kanizlica-ucitelji-se-s-malte-vratili-s-novim-idejama.html

Priloženi dokumenti:
Sazetak projekta.docx

Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Radionica I ja mogu kuhar biti
Autor: Valentina Čurčić, 23. 5. 2017.

U okviru Erasmus plus projekta vezanog uz Domaćinstvo, učenici 6.b razreda pod vodstvom nastavnice Danijele Stanić  sudjelovali su na radionici naziva I ja mogu kuhar biti


Radionica je započela opuštajućom igrom u kojoj su učenici trebali razmisliti koja bi hrana bili i zašto. Aktivnost je bila zabavna, a objašnjenja zanimljiva. Zatim su odgledali crtani film na engleskom jeziku Balanced diet  te se na taj način prisjetili vrsta nutrijenata i namirnica bogatih istima.

Radeći u parovima, rješavali su zadatak da iz osnovnog recepta za slane muffine izdvoje suhe i mokre sastojke, pribor i materijal potreban za rad, izdvoje vještine i postupke u radu te mjere opreza na radu. Zadatak nije bio nimalo jednostavan. Učenici su zaključili kako je odvajanje žumanjka od bjelanjka vještina koja se stječe vježbom, isto kao i sjeckanje namirnica nožem.

Drugi dio radionice odnosio se izmjene osnovnog recepta. Učenici su morali zamijeniti pojedine sastojke ili ubaciti nove kako bi npr. pripremili muffine bogate vlaknima ili bez životinjskih masti. Za  ovu aktivnost koristili su mobitele i internet. Naposlijetku su na temelju svog izmijenjenog recepta morali sastaviti listu namirnica za kupovinu. Sastavljenju listu iskoristit će na informatičkoj radionici na kojoj će se upoznati s online kupovinom.

Radionica je trajala tri školska sata i završila je dogovorom o pripremi muffina. 

Uslijedio je rad u školskoj kuhinji kao nastavak ove teorijske radionice. Učenici su s nestrpljenjem čekali pripremu muffina. Odaziv učenika bio je velik. U pomoć je uskočila i nastavnica Nevena Papak zajedno s nastavnicama Danijelom Stanić i Renatom Marinić. Pripremi smo pristupili polagano,  objašnjavajući svaki korak. Učenici su pripremili nekoliko tura muffina koje su naposlijetku pojeli i ocijenili ocjenom odličan.





[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju