Sat |
Od... do... | Odmor |
PRIJE PODNE | ||
1. | 08.00 - 08.45 | 5 |
2. | 08.50 - 09.35 | 10 |
3. | 09.45 - 10.30 | 15 |
4. | 10.45 - 11.30 | 5 |
5. | 11.35 - 12.20 | 5 |
6. | 12.25 - 13.10 | |
POSLIJE PODNE | ||
1. | 13.30 - 14.15 | 10 |
2. | 14.25 - 15.10 | 15 |
3. | 15.25 - 16.10 | 5 |
4. | 16.15 - 17.00 | 5 |
5. | 17.05 - 17.50 | 5 |
6. | 17.55 - 18.40 |
Radi povećanja unosa svježeg voća i povrća te mlijeka i mliječnih proizvoda, kao i podizanja svijesti o značaju zdrave prehrane kod školske djece, Republika Hrvatska provodi Školsku shemu voća i povrća te mlijeka i mliječnih proizvoda (skraćeno: Školska shema), odnosno dodjelu besplatnih obroka voća, povrća te mlijeka i mliječnih proizvoda za školsku djecu. Novi model Školske sheme, koji se kod nas provodi od prošle školske godine, objedinjava dosadašnju Shemu školskog voća i povrća i Program mlijeka u školama.
U okviru tog projekta danas su u našoj školi učenicima 4.a, 4.b, 1.a i 2.c razreda održana predavanja o važnosti konzumacije voća i mlijeka. Gospođa Snježana Pešut – Pilon s učenicima je razgovarala o vrstama voća, uputila ih kakvo voće trebamo jesti te ih upoznala s „pomagačima“ o kojima ovisi uzgoj voća, kao što su vremenske prilike i razne životinje. Učenici su morali biti jako pažljivi tijekom izlaganja jer su dobili listić na koji su morali upisivati voće koje se spominjalo tijekom razgovora.Gospodin je održao učenicima predavanje o nutritivnim i zdravstvenim vrijednostima mlijeka i mliječnih proizvoda i važnosti njihovog svakodnevnog konzumiranja. Tijekom oba izlaganja učenici su pokazali zavidno znanje o voću i mlijeku, što je rezultat stalnog promicanja zdravog načina prehrane od strane učitelja kroz različite međupredmetne teme.