preskoči na sadržaj

Osnovna škola Antuna Kanižlića Požega

Login

Facebook
 
 
Raspored zvonjenja

Sat

Od... do... Odmor
PRIJE PODNE
1. 08.00 - 08.45 5
2. 08.50 - 09.35 10
3. 09.45 - 10.30 15
4. 10.45 - 11.30 5
5. 11.35 - 12.20 5
6. 12.25 - 13.10  
POSLIJE PODNE
1. 13.30 - 14.15 5
2. 14.20 - 15.05 10
3. 15.15 - 16.00 15
4. 16.15 - 17.00 5
5. 17.05 - 17.50 5
6. 17.55 - 18.40  
Brojač posjeta
Ispis statistike od 24. 10. 2011.

Ukupno: 5703604
Ovaj mjesec: 2977
Ovaj tjedan: 613
Danas: 128

Za djecu i roditelje

Obrazovanje

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
U ime djece Marijinih obroka, hvala svima od srca!
Autor: Valentina Čurčić, 3. 7. 2018.

Dragi učenici i učenice, poštovani nastavnici, roditelji,

ovogodišnji, naš šesti po redu, humanitarni sajam za djecu Marijinih obroka, humanitarni pub kviz i filmska večer, organizirani u okviru školskoga projekta „Gladnoj djeci za školski obrok“,  opet su pokazli koliko smo svi zajedno požrtvovni, nesebični i puni dobrote za najsiromašnije, za izgladnjelu djecu.

Od srca vam hvala na vašem doprinosu i sudjelovanju u ovoj  humanitarnoj akciji u kojoj smo bili jako uspješni: prikupili smo nešto više od

                                                                  32 203,00 kn,

što znači da smo osigurali obrok za 268 djece sljedeću godinu dana.

Hvala vam svima što ste dio Marijinih obroka, jednostavnog i djelotvornog rješenja za glad u svijetu.

U ime djece Marijinih obroka, hvala svima od srca!

                                                                       Valentina Čurčić,  voditeljica projekta


Školskim projektom „Gladnoj djeci za školski obrok“  razvijamo u djeci solidarnost, odgovornost, požrtvovnost  i brigu za bližnje, potičemo ih da uviđaju i prepoznaju one koji su u potrebi,  da se angažiraju i aktivno uključe u pružanju pomoći drugima. Stoga u suradnji s udrugom Marijini obroci Hrvatska, koja je dio međunarodnog projekta Mary's meals, sada već tradicionalno organiziramo humanitarni sajam na kojemu prikupljamo donacije za izgladnjelu djecu u najsiromašnijim i najnerazvijenijim zemmljama svijeta. Marijini obroci vrlo jednostavno i djelotvorno pomažu izgladnjeloj  djeci na rubu najtežeg siromaštva, izgladnjelosti i smrti: pružaju im skroman, ali zdrav obrok u školi. „Marijin obrok“ toj je  djeci  najčešće jedini obrok u danu. Posebno nas potiče i motivira činjenica  da za samo stotinjak kuna godišnje djetetu možemo spasiti život i omogućiti mu školovanje, a time i nadu u bolji život i izlaz iz sirmaštva.

Mnogo je truda, srca i radosti uloženo u ovaj Projekt. Hvala na svakom daru, posebno djeci i roditeljima. Ove godine uspjeh je opet velik: prikupili smo 32 203,00 kn, što znači da smo osigurali obrok za 268 djece sljedeću godinu dana. Iznos je u cijelosti uplaćen na račun Marijinih obroka Hrvatska.

Sretni smo što su mnogi u našem gradu prepoznali vrijednost i dobrotvornost ovoga projekta i otvorili svoja srca za buduću suradnju te nam pomogli u ostvarenju i organizaciji našega sajma. Zahvaljujemo svima koji su nam  pružili podršku: Gradu Požegi i gradonačelniku  gosp. Darku Puljašiću, zamjeniku gradonačelnika  gosp. Ferdinandu Trohi,  Katehetskom uredu Požeške biskupije, Katoličkoj osnovnoj školi, OŠ „Dobriša Cesarić“, OŠ Julija Kempfa, Glazbenoj školi Požega, Plesnom studiju gđe Marine Mihelčić, Umjetničkoj udruzi Plesna radionica gđe Ilijane Lončar, dječjim vrtićima grada Požege, srednjim školama, Odredu izviđača Požega.  Zahvaljujemo posebno i na suradnji koja nam je pomogla da budemo uspješniji: TZ  grada Požege, Komunalcu grada Požege, trgovini  Alles d.o.o. i gosp. Leu Pandžiću, Gradskoj knjižnici i čitaonici Požega, Veleučilištu u Požegi i gosp. Dinku Zimi, knjižari Slavonijapapir, Mljekari BiZ, KTC d.d., Požežanki d.d., gosp. Željku Slišku, obitelji Glasnović, izdavačkim kućama Alfa, Školska knjiga i Profil-Klett, gđi Sanji Begović, gđi Vlasti Satinović, Frizerskom salonu „Sanja i Vlasta“, gđi Josipi Černi i salonu „Tko te šiša“, gđi Cviji Radljević i salonu „Adriana nokti“, gđi Kristini Šimić, Glazbenoj radionici „Nota“, caffe baru „Sportivo“, caffe baru „Alibi“, svim novinarima i medijima koji su pratili naše aktivnosti. Hvala svim građanima koji su bili uz nas i svojim donacijama omogućili obroke djeci koja čekaju Marijin obrok.

 U  ime djece koja u ovom trenutku čekaju Marijin obrok, hvala svima od srca!

 

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju