Sat |
Od... do... | Odmor |
PRIJE PODNE | ||
1. | 08.00 - 08.45 | 5 |
2. | 08.50 - 09.35 | 10 |
3. | 09.45 - 10.30 | 15 |
4. | 10.45 - 11.30 | 5 |
5. | 11.35 - 12.20 | 5 |
6. | 12.25 - 13.10 | |
POSLIJE PODNE | ||
1. | 13.30 - 14.15 | 10 |
2. | 14.25 - 15.10 | 15 |
3. | 15.25 - 16.10 | 5 |
4. | 16.15 - 17.00 | 5 |
5. | 17.05 - 17.50 | 5 |
6. | 17.55 - 18.40 |
Dana 14.10.2015. krenuli smo s našim razrednikom Nevenom Markovićem u posjet pekarnici ''Dragić''. Razlog tom posjetu bilo je skorašnje obilježavanje dana kruha u našoj Školi.
Okupili smo se u pekarnici gdje su nas dočekali naši domaćini, roditelji našega prijatelja Alena. Nakon razgledavanja pekarnice počeli smo s radom. I mi smo se odlučili okušati u pekarskom poslu.
Radili smo lisnato tijesto za koje su nam bili potrebni ovi sastojci:
brašno, sol, ulje, voda.
Svi su se sastojci miješali 10-15 minuta. Kada su se izmiješali, mi smo tijesto razvaljali i ostavili 5-10 minuta da se digne. Nakon dizanja ponovo smo ga razvaljali na stroju koji pekarima olakšava valjanje. Stavili smo margarin u tijesto i opet ga ostavili da odstoji 10-15 minuta. Na taj smo ga način 6 puta razlistali.
Zatim smo ga narezali na kocke i mazali ga pekmezom od šljiva, marelice i kupine, čokoladom, jabukama u želeu i višnjama u želeu. Radili smo razne oblike, ukrašavali tijesto križićem, imenima… I probali smo čokoladu! Uživali smo radeći kao mali pekari. Ujedno smo i shvatili da nije lako biti pekar.
Zahvaljujemo se obitelji Dragić što su nas tako srdačno primili i omogućili nam ovo iskustvo.
Petra Zečević, 6.a