Sat |
Od... do... | Odmor |
PRIJE PODNE | ||
1. | 08.00 - 08.45 | 5 |
2. | 08.50 - 09.35 | 10 |
3. | 09.45 - 10.30 | 15 |
4. | 10.45 - 11.30 | 5 |
5. | 11.35 - 12.20 | 5 |
6. | 12.25 - 13.10 | |
POSLIJE PODNE | ||
1. | 13.30 - 14.15 | 10 |
2. | 14.25 - 15.10 | 15 |
3. | 15.25 - 16.10 | 5 |
4. | 16.15 - 17.00 | 5 |
5. | 17.05 - 17.50 | 5 |
6. | 17.55 - 18.40 |
Kišni početak tjedna učenice 8. b razreda Maja, Anja, Petra i nastavnica Biologije odlučile su zasladiti pravljenjem „domaće“ čokolade. Povod ovom slastičarskom pothvatu je završetak projekta „Putevima čokolade“ čija će se prezentacija održati 27. svibnja u knjižnici Škole.
Učenice su kroz praktični rad izrade čokolade naučile i što su aditivi, kako se deklariraju i koji učinak pojedini aditivi imaju na organizam. S različitih čokolada hrvatskih tvornica te čokolada iz Poljske i Italije iščitavale su sastav i „dešifrirale“
e – brojeve. Nažalost, polovica „obrađenih“ čokolada sadrži aditive koje je nužno izbjegavati. Među njima je i Milka čokolada te Krašova tamna čokolada s narančom.
To je razlog više za „domaću“ čokoladu. Sastojci su svima dostupni: mlijeko u prahu, kakao, maslac, lješnjaci… Izrada je vrlo jednostavna, a rezultat je ukusan i što je najbitnije, ne sadrži aditive .
Veselimo se Čokoladnom danu!
Danijela Stanić, nastavnica Biologije