Sat |
Od... do... | Odmor |
PRIJE PODNE | ||
1. | 08.00 - 08.45 | 5 |
2. | 08.50 - 09.35 | 10 |
3. | 09.45 - 10.30 | 15 |
4. | 10.45 - 11.30 | 5 |
5. | 11.35 - 12.20 | 5 |
6. | 12.25 - 13.10 | |
POSLIJE PODNE | ||
1. | 13.30 - 14.15 | 10 |
2. | 14.25 - 15.10 | 15 |
3. | 15.25 - 16.10 | 5 |
4. | 16.15 - 17.00 | 5 |
5. | 17.05 - 17.50 | 5 |
6. | 17.55 - 18.40 |
Povodom Dana kruha i dana zahvalnosti za plodove zemlje učenici osmih razreda za nastavu Hrvatskoga jezika pripremili su i prezentirali istoimeni projekt. Učenici su se jako potrudili u izvršavanju zadataka.
Cilj je svega bio naučiti proces nastajanja kruha, od sijanja žitarica do prerade i konačnog proizvoda, upoznati se s tehnikama i načinima pravljenja kruha te istražiti običaje kraja vezane uz žetvu i proizvodnju kruha. Tako se na izložbenim štandovima našlo kruha i peciva koje su ispekle mame i bake, ali i kruha iz pekare koju su učenici posjetili kako bi prisustvovali proizvodnji istoga, starih posuda i pribora za pravljenje kruha, alata koji se koristio u žetvi, starih recepata.
Valentina Čurčić, prof.
novinarska skupina