Sat |
Od... do... | Odmor |
PRIJE PODNE | ||
1. | 08.00 - 08.45 | 5 |
2. | 08.50 - 09.35 | 10 |
3. | 09.45 - 10.30 | 15 |
4. | 10.45 - 11.30 | 5 |
5. | 11.35 - 12.20 | 5 |
6. | 12.25 - 13.10 | |
POSLIJE PODNE | ||
1. | 13.30 - 14.15 | 10 |
2. | 14.25 - 15.10 | 15 |
3. | 15.25 - 16.10 | 5 |
4. | 16.15 - 17.00 | 5 |
5. | 17.05 - 17.50 | 5 |
6. | 17.55 - 18.40 |
Dana 3. listopada u Područnoj školi Vidovci su obilježeni Dani kruha.
Nastava je organizirana u jednoj smjeni, a s učiteljicama razredne nastave Dane kruha, na svoj način i kroz svoj nastavni predmet, su odradile i vjeroučiteljica Josipa i nastavnica engleskoga jezika, Katarina.
Prva dva sata je svaki razred obilježio, ovaj dan, na svoj način.
Prvi je razred učio kako nastaje kruh ( proces od zrna do kruha ), a zatim su crtali krušne proizvode.
U drugom je razredu obrađena lektira – Anin kruščić.
Treći je razred pripremao priredbu na temu kruha i krušnih proizvoda. Dok su oni razdragano pjevali Mlin na vodi i Nesla dekla v melin, četvrti je razred izrađivao radne mape. Teme su bile različite, od traženja tekstova vezanih za pšenicu i kruh, pisanje izreka o kruhu, crtanje procesa nastanka kruha, izrada krušnih proizvoda od kolaž papira te putovanja kroz povijest.
Za vrijeme velikog odmora, svi su se učenici okupili u jednoj učionici u koju su donijeli svoje krušne proizvode i posložili ih na stolove.
Slijedila je kratka priredba, a zatim i zajednička molitva.
Nakon molitve svi su konačno prionuli prema punim i bogatim stolovima i s radošću se osladili najslađim i najsvetijim proizvodima.
Ksenija Radoš Ušćebrka