preskoči na sadržaj

Osnovna škola Antuna Kanižlića Požega

Login

Facebook
 
 
Raspored zvonjenja

Sat

Od... do... Odmor
PRIJE PODNE
1. 08.00 - 08.45 5
2. 08.50 - 09.35 10
3. 09.45 - 10.30 15
4. 10.45 - 11.30 5
5. 11.35 - 12.20 5
6. 12.25 - 13.10  
POSLIJE PODNE
1. 13.30 - 14.15 10
2. 14.25 - 15.10 15
3. 15.25 - 16.10 5
4. 16.15 - 17.00 5
5. 17.05 - 17.50 5
6. 17.55 - 18.40  
Brojač posjeta
Ispis statistike od 24. 10. 2011.

Ukupno: 6109721
Ovaj mjesec: 986
Ovaj tjedan: 18
Danas: 18

Za djecu i roditelje

Obrazovanje

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Dani kruha i zahvalnosti
Autor: Josipa Valentić, 17. 10. 2011.

Dana 3. listopada u Područnoj školi Vidovci su obilježeni Dani kruha.

Nastava je organizirana u jednoj smjeni, a s učiteljicama razredne nastave Dane kruha, na svoj način i kroz svoj nastavni predmet, su odradile i vjeroučiteljica Josipa i nastavnica engleskoga jezika, Katarina.


Prva dva sata je svaki razred obilježio, ovaj dan, na svoj način.

Prvi je razred učio kako nastaje kruh ( proces od zrna do kruha ), a zatim su crtali krušne proizvode.

U drugom je razredu obrađena lektira – Anin kruščić.

Treći je razred pripremao priredbu na temu kruha i krušnih proizvoda. Dok su oni razdragano pjevali Mlin na vodi i Nesla dekla v melin, četvrti je razred izrađivao radne mape. Teme su bile različite, od traženja tekstova vezanih za pšenicu i kruh, pisanje izreka o kruhu, crtanje procesa nastanka kruha, izrada krušnih proizvoda od kolaž papira te putovanja kroz povijest.

Za vrijeme velikog odmora, svi su se učenici okupili u jednoj učionici u koju su donijeli svoje krušne proizvode i posložili ih na stolove.

Slijedila je kratka priredba, a zatim i zajednička molitva.

Nakon molitve svi su konačno prionuli prema punim i bogatim stolovima i s radošću se osladili najslađim i najsvetijim proizvodima.

                                               

Ksenija Radoš Ušćebrka





[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju