2020-03-08 15:04:49

Županijsko natjecanje iz tehničke kulture

Naša je Škola u petak 6. ožujka 2020. ugostila učenike i nastavnike Tehničke kulture osnovnih škola Požeško-slavonske županije na Županijskom natjecanju iz tehničke kulture.

 

Otvorenje Natjecanja upriličeno je u prostoru školske knjižnice. Na samom početku goste je pozdravila predsjednica Županijskog povjerenstva za provedbu natjecanja nastavnica Renata Marinić, a nakon nje prisutnima se obratila ravnateljica Škole gđa Marija Samardžija. Samo natjecanje otvorila je Ana Pirović, viša savjetnica za kulturu i druge društvene djelatnosti Požeško-slavonske županije, koja je istaknula važnost učenja praktičnih znanja i vještina koje se stječu upravo radom na nastavi Tehničke kulture. Dodatnu motivaciju učenicima da se potrude što više i ostvare što bolje rezultate  dao je Đuka Pelcl, predsjednik Hrvatskog saveza CB radioklubova, objavivši kako će svi učenici koji osvoje 1. mjesta u svojim kategorijama biti dodatno nagrađeni Školom tehničke kulture u Kraljevici za vrijeme proljetnog odmora učenika, a oni koji se budu plasirali na državnu razinu natjecanja i Ljetnom školom tehničke kulture, također u Kraljevici.

59 učenika natjecalo se u 11 različitih kategorija. Natjecanje se sastojalo od dva dijela: pisanog testa i praktičnog rada.  Naši su učenici opet uspješno predstavljali Školu i postigli sljedeći uspjeh:

H KATEGORIJA

MODELARSTVO I MAKETARSTVO (5. razred)

Mihael Kovačević                             

GRADITELJSTVO (6. razred)

Lana Vidović                                    

STROJARSKE KONSTRUKCIJE (7. razred)

Marta Jeleč                                             

OBRADA MATERIJALA (7. razred)

Marta Matijašević                             

ELEKTRONIKA (8. razred)

Gabrijela Jurić                                        

ELEKTOTEHNIKA (8. razred)

Leon Dokša          

P  KATEGORIJA      

MODELARSTVO UPORABNIH TVOREVINA (5. – 8. razred)

Teo Rakić                              Marta Malvić                       

FOTOGRAFIJA (5. – 8. razred)

Marija Brizar

       5. Ela Ćališ 

Službeni rezultati natjecanja 

     

 

 

 

 


Osnovna škola Antuna Kanižlića Požega