2019-12-12 21:02:05

Večer matematike

Kao i dosadašnjih godina, i ovu godinu Osnovna škola Antuna Kanižlića organizirala je i sudjelovala u projektu Večer matematike u sklopu Hrvatskog matematičkog društva. Večer matematike održana je 10. prosinca 2019. godine u prostorijama naše škole.

Sudjelovali su učenici nižih (od 1. – 4.) i viših (5. -8.) razreda. Cilj ove večeri je popularizirati matematičku znanost, ohrabriti sve učenike u učenju matematike te sagledati matematiku na drugačiji, jednostavniji i lakši način. I ove godine odaziv je bio velik, što se vidi po broju učenika kojih je bilo više od 150. Osim u Matičnoj školi, Večer matematike održana je i u Područnoj školi Vidovci.  Učenici su rješavali razne zadatke iz matematike, igrali matematičke igre kao što su sudoku, domino, križaljke, mozgalice, bacanje kocaka te su čak i kuglali.  Rješavali su probleme iz svakodnevnog života. Bilo je puno smijeha i zabave. Mogle su se vidjeti razne radionice koje su vodili sami učenici. Oni su objašnjavali pojedine zadatke, ali su i pomagali jedni drugima doći do cilja. Osim učenika bili su tu i njihovi roditelji koji su došli podržati svoju djecu u igri i učenju matematike na zabavan način. Učiteljice razredne nastave pripremile su radionice za svoje učenike koje nastoje motivirati za ljubav prema matematici već od prvog razreda. Materijale za učenike viših razreda pripremili su učitelji matematike, a svima nam je pružila podršku u promicanju pozitivnog stava prema matematičkoj znanosti i Ravnateljica Škole.

   Kakva je bila atmosfera i ugođaj, možete vidjeti, makar djelomično, na sljedećim fotografijama.

   Dragi učenici, želite li otkriti ljepšu stranu matematike, koja se ponekad ne može dobro vidjeti na nastavnim satima jer nema toliko vremena za to, dođite i vi sljedeće godine. Sudjelujte, razmišljajte, igrajte se. Možda se i vaše mišljenje o matematici promijeni te uvidite ljepotu matematike i kako je ona svugdje prisutna u svijetu koji nas okružuje.   

                           Ivana Paponja, magistra edukacije matematike i informatike

 


Osnovna škola Antuna Kanižlića Požega