2019-10-18 20:15:50

Obilježeni Dani kruha i zahvalnosti

U srijedu 16. listopada učenici i nastavnici naše Škole obilježili su Dan kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. 

Dani kruha i zahvalnosti obilježavaju se svake godine u mjesecu listopadu kada najbolje možemo svjedočiti  bogatstvu plodova. Mjesec listopad posebno je vrijeme zahvaljivanja za dar kruha koji svakodnevno blagujemo, ali i za ostale plodove zemlje koje u to vrijeme sakupljamo.

Lijepa i topla listopadna srijeda bila je idealna za slavlje pa smo i ovaj Dan kruha obilježili u školskom dvorištu. Svaki je razred uredio svoj štand hranom i plodovima zemlje koje su učenici donijeli od kuće. Bilo je tu kiflica, kolača, kruha, a od jesenskih plodova uživalo se u orasima, kestenju, šipku, jabukama, grožđu, tikvicama, bundevama. Uživalo se i u različitim plodovima zemlje - ajvaru, raznim džemovima i namazima te soku od jabuka bez šećera i konzervansa koji su radile naše vrijedne Pčelice. 

Na početku svečanosti u objema smjenama učenici nižih razreda pripremili su prigodan program. Pjesmom, plesom i recitacijama slavili su zemlju i sve plodove koje nam velikodušno daje. Nakon što su učenici pokazali svoje vještine, velečasni Matej uz molitvu i prigodne riječi iz Evanđelja blagoslovio je sve ono što se našlo na stolovima učenika. Svi su učenici blagovali darove zemlje i rada ruku zajedno sa svojim nastavnicima i roditeljima koji su nam se pridružili na ovoj svečanosti.


Osnovna škola Antuna Kanižlića Požega