2019-03-26 09:34:35

Sudjelovanje u projektu Educiraj = recikliraj

Naša je Škola 22. ožujka 2018. s učenicima 6.a razreda sudjelovala u projektu Educiraj = Recikliraj. U okviru projekta održana je „Zelena debata“ u kojoj su se dvije suprotstavljene strane tezama borile za ili protiv spalionice otpada. Iz debate se moglo saznati da spalionice otpada štetno djeluju na okoliš te da je potrebna veća razina svijesti građana o odlaganju otpada.

Nakon argumenata koje su iznijeli članovi debatnog kluba „In media res“, učenici osnovnih škola podijeljeni su u četiri grupe, ovisno kojoj školi pripadaju: Katoličkoj osnovnoj školi, Osnovnoj školi Julija Kempfa, Osnovnoj školi „Dobriša Cesarić“ ili Osnovnoj školi Antuna Kanižlića.

Kvizom znanja koji se sastojao od trideset pitanja provjeno je znanje svake grupe. Pitanja su obuhvaćala područje gospodarenja otpadom, a neka od pitanja su: „Što je otpad, a što smeće?“, „Smije li se pojedeni ostatak jabuke baciti u prirodu?“ te „Za koje vrste otpada postoje spremnici?“. Učenici Osnovne škole Antuna Kanižlića brojem bodova su osvojili drugo mjesto. Dobili su prigodne poklone i materijale koji informiraju o načinima otklanjanja otpada i smeća. Učenici i nastavnici koji su sudjelovali u debati i kvizu došli su do novih spoznaja o gospodarenju otpadom i čuvanju prirode, a koje će moći koristiti u svakodnevnom životu.

                                                                Marijana Josipović, učiteljica pripravnica

 

 


Osnovna škola Antuna Kanižlića Požega