preskoči na sadržaj

Osnovna škola Antuna Kanižlića Požega

Login

Facebook
 
 
Raspored zvonjenja

Sat

Od... do... Odmor
PRIJE PODNE
1. 08.00 - 08.40 5
2. 08.45 - 09.25 5
3. 09.30 - 10.10 15
4. 10.25 - 11.05 15
5. 11.20 - 12.00 5
6. 12.05 - 12.45  
POSLIJE PODNE
1. 13.30 - 14.10 5
2. 14.15 - 14.55 15
3. 15.10 - 15.50 15
4. 16.05 - 16.45 5
5. 16.50 - 17.30 5
6. 17.35 - 18.15  
Brojač posjeta
Ispis statistike od 24. 10. 2011.

Ukupno: 5890744
Ovaj mjesec: 1353
Ovaj tjedan: 1353
Danas: 1

Za djecu i roditelje

Obrazovanje

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
OBILJEŽEN EUROPSKI DAN JEZIKA PREKO ZOOM-A
Autor: Ivana Đimoti Vida, 10. 10. 2020.

Svake godine učitelji i nastavnici u cijeloj Hrvatskoj i šire obilježavaju Europski dan jezika unutar svojih škola svatko na neki svoj način. Naša je OŠ Antuna Kanižlića, Požega prije četiri godine došla na ideju taj školski projekt podići na gradsku i županijsku razinu na način da smo izašli iz učionica i počeli obilježavati Europski dan jezika u pješačkoj zoni grada Požege. Pripremili bismo mini radionice, kvizove i igre te su učenici različitih škola jedni drugima prezentirali aktivnosti kako bi osvijestili potrebu učenja i drugih jezika osim materinskog. Pozivali bismo odgojno-obrazovne ustanove od vrtića do veleučilišta da nam se pridruže u razmijeni ideja i znanja. Svake nam se godine pridruživalo sve više i više škola i ustanova.

Budući da smo ovu školsku godinu započeli pod maskama pazeći na fizičku udaljenost, jasno je kako nismo htjeli ugrožavati ničije zdravlje te smo Europski dan jezika odlučili obilježiti online putem aplikacije Zoom  2. listopada 2020. godine.


Naša je ovogodišnja krilatica bila „Zajedno možemo sve!“ kojom smo željeli pokazati kako se osjećaju naši učenici u situaciji u kojoj nisu imali „normalnu“ nastavu prošle školske godine niti „normalne“ ljetne praznike, a novu školsku godinu započinju u „nenormalnim“ uvjetima pod maskama. Željeli smo pokazati kako humor, dobra volja, odgovornost, entuzijazam,  pozitivna energija, želja za znanjem i briga jednih za druge može sve nas još više ujediniti kako bismo i psihički podnijeli ovo „novo normalno“.

Stoga se i ove godine okupila ekipa radišnih učenika i učitelja koji su na temu zajedništva u borbi protiv COVID-a pripremili različite sadržaje: pjesmice o potrebi redovitog pranja ruku, ulomke dnevnika vođenih u karanteni, pjesme, razgovore učenika o obvezi nošenja maski u školama različitih europskih država. Pokazani su i pokusi zašto je potrebno prati ruke sapunom  te kako izraditi dezinficijens za ruke. Svi su prezentirani sadržaji bili edukativni i zabavni.

U manifestaciji obilježavanja EDJ 2020. sudjelovale su sljedeće škole i ustanove sa sljedećim točkama:

 

  1. Ekonomska škola, Požega - „Male stvari koje život znače“
  2. OŠ Zdenka Turkovića, Kutjevo – film „Zajedno možemo sve!“
  3. OŠ Fra Kaje Adžića, Pleternica – strip „Što sam radio u karanteni?“
  4. OŠ "Dobriša Cesarić", Požega – ulomci dnevnika iz karantene
  5. OŠ Vilima Korajca, Kaptol – dijalog dvoje učenika kako se osjećaju u školi zbog epidemioloških mjera
  6. Eko centar Latinovac – Corona-ples i kviz
  7. OŠ Antuna Kanižlića, Požega – domaćin projekta – pjesmica o pranju ruku na hrvatskom, engleskom i njemačkom jeziku, igrokaz na temu korona-praznika, pokus zašto je potrebno prati ruke sapunom i kako izraditi dezinficijens

Volonteri Ekocentra Latinovac izradili su maske za sve sudionike projekta, a izradit će i e-bilten u kojemu će neki dijelovi biti na engleskom, njemačkom i talijanskom jeziku.

 

Ideja je ovogodišnjeg obilježavanja EDJ bila da mi kao domaćini najavimo voditelje svake škole te da svaki voditelj podijeli njihovu snimku ili da prezentira uživo što su s učenicima pripremili na temu „Zajedno možemo sve“.  Svi su učitelji mentori, koji su sudjelovali u projektu, preko poveznice na ZOOM-u pratili cjelokupni edukativno-zabavni program, a budući da smo cijelo događanje snimili, zajednička snimka je stavljena na YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=2Tw-ozKx1HM

 

domaćin županijskog projekta pod pokroviteljstvom Grada Požege:

OŠ ANTUNA KANIŽLIĆA, POŽEGA

voditeljica projekta: Jasminka Hajpek, prof. NJ i EJ

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju