preskoči na sadržaj

Osnovna škola Antuna Kanižlića Požega

Login

Facebook
 
 
Raspored zvonjenja

Sat

Od... do... Odmor
PRIJE PODNE
1. 08.00 - 08.40 5
2. 08.45 - 09.25 5
3. 09.30 - 10.10 15
4. 10.25 - 11.05 15
5. 11.20 - 12.00 5
6. 12.05 - 12.45  
POSLIJE PODNE
1. 13.30 - 14.10 5
2. 14.15 - 14.55 15
3. 15.10 - 15.50 15
4. 16.05 - 16.45 5
5. 16.50 - 17.30 5
6. 17.35 - 18.15  
Brojač posjeta
Ispis statistike od 24. 10. 2011.

Ukupno: 5890744
Ovaj mjesec: 1353
Ovaj tjedan: 1353
Danas: 1

Za djecu i roditelje

Obrazovanje

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
PISMO RAVNATELJICE RODITELJIMA UČENIKA RAZREDNE NASTAVE
Autor: Valentina Čurčić, 2. 5. 2020.

Poštovani roditelji,

u nastavku se nalazi pismo ravnateljice Škole Marije Samardžije vezano uz skori početak održavanja nastave za učenike nižih razreda.


Poštovani roditelji,

zahvaljujem Vam na svemu onome što ste učinili za kvalitetno funkcioniranje škole na daljinu te time omogućili da ova školska godina ne bude izgubljena. Unatoč svim naporima učitelja, bez Vaše brige, nadzora i pomoći djeci, teško bi im bilo osigurati potrebne razine znanja za nadogradnju u narednim školskim godinama, ali i za život.

Za učenike viših razreda ovaj način nastave se nastavlja do kraja nastavne godine uz naša nastojanja njenoga unapređivanja i još bolje suradnje s učenicima, roditeljima i učiteljima. Međutim, zbog gospodarskih razloga došlo je do određenoga popuštanja preventivnih mjera te se od roditelja učenika od prvoga do četvrtoga razreda traži odluka o slanju i ne slanju učenika u Školu.

Škola će učiniti sve potrebno prema preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Ministarstva znanosti i obrazovanja. Nadam se da ste pažljivo pročitali na mrežnim stranicama Škole UPUTE ZA SPRJEČAVANJE I SUZBIJANJE EPIDEMIJE COVID-19 ZA USTANOVE RANOG I PREDŠKOLSKOG ODGOJA I OBRAZOVANJA TE OSNOVNOŠKOLSKE USTANOVE U KOJIMA JE OSIGURANA MOGUĆNOST ZBRINJAVANJA DJECE RANE I PREDŠKOLSKE DOBI TE UČENIKA KOJI POHAĐAJU RAZREDNU NASTAVU Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo poslane Školama 29. 4. 2020. godine.

Ipak, dopustite mi da Vas upozorim na one dijelove koji kažu: 

„Boravak u vrtićima i školama potencijalno može predstavljati veći rizik za zarazu djece s COVID-19 nego je to obiteljski dom odnosno kućanstvo, posebno ako su ukućani uključeni u takav tip dnevnih obaveza da mogu dosljedno izbjegavati situacije povećanog rizika za zarazu COVID-19.“

Nadalje, preporučuju:

„Ostanak kod kuće kada je to moguće. Također potičemo ostanak kod kuće sve djece za koju se to može osigurati, s obzirom da broj djece u vrtićima i školama može biti takav da se mjere fizičkog razmaka u tim kolektivima neće moći poštovati. Budući da će se nastava na daljinu i dalje održavati, potičemo nastavak obrazovanja djece razredne nastave od kuće, u svim situacijama kad je to moguće.“

Prema preporukama nadležnog Ministarstva izrađujemo potrebni Provedbeni plan početka nastave, a u njima između ostalog stoji:

„Uputama HZJZ-a nije predviđeno da učenici i učitelji nose maske niti rukavice, ali se predviđa rad u malim skupinama koje u pravilu nisu veće od 10 sudionika i one se maksimalno distanciraju od drugih skupina u školi.

U postavljenu grupu koja će početi s radom najranije 11. svibnja ne može se naknadno uvrstiti još jedno dijete, odnosno učenik, a ako je to izvedivo – ni učitelj. Odvajanje jedne grupe od druge ključno je za osiguravanje sigurnosti učenika.

...

Paralelno s nastavom u školama, i dalje će se održavati nastava na daljinu čija je podloga Škola na Trećem zajedno s radnim materijalima – zadatcima i aktivnostima koji su dostupni na mrežnim stranicama Škole za život.

Kako bismo omogućili kvalitetno obrazovanje svim učenicima (onima u školama i onima kod kuće) jednako usvajanje planiranih odgojno-obrazovnih ishoda, treba sinkronizirano raditi u školama i u Školi na Trećem. Takav mješoviti model nastave podrazumijeva usvajanje jednakih odgojno-obrazovnih ishoda i kod učenika u nastavi u školi i kod učenika u Školi na Trećem.

Roditelj/skrbnik potvrđuje pisanom izjavom ravnatelju ustanove prije uključivanja djeteta u ustanovu da dijete nama simptome i bolesti, odnosno da nije u riziku, te da se radi o djetetu s oba zaposlena roditelja i to da je roditelj upoznat s Uputama HZJZ-a u cjelini.“

Na kraju, bez obzira kakvu odluku donesete, naša suradnja se nastavlja za dobrobit djece na putu stjecanja životnih znanja i vještina. Na Vama je i nama da im osiguramo potrebne uvjete, damo upute i povratne informacije o kvaliteti rada, ohrabrenje i pohvale kada god je to moguće.

S poštovanjem,

                                                                           Marija Samardžija, ravnateljica

 Priloženi dokumenti:
Pismo_ravnateljice_uz_pocetak_nastave.docx (14.46 KB)


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju