preskoči na sadržaj

Osnovna škola Antuna Kanižlića Požega

Login

Facebook
 
 
Raspored zvonjenja

Sat

Od... do... Odmor
PRIJE PODNE
1. 08.00 - 08.45 5
2. 08.50 - 09.35 10
3. 09.45 - 10.30 15
4. 10.45 - 11.30 5
5. 11.35 - 12.20 5
6. 12.25 - 13.10  
POSLIJE PODNE
1. 13.30 - 14.15 5
2. 14.20 - 15.05 10
3. 15.15 - 16.00 15
4. 16.15 - 17.00 5
5. 17.05 - 17.50 5
6. 17.55 - 18.40  
Brojač posjeta
Ispis statistike od 24. 10. 2011.

Ukupno: 5791757
Ovaj mjesec: 5011
Ovaj tjedan: 646
Danas: 345

Za djecu i roditelje

Obrazovanje

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Intervju – Županijsko natjecanje iz informatike
Autor: Igor Soldić, 20. 3. 2019.

Učenici Osnovne škole Antuna Kanižlića su sudjelovali u Županijskom natjecanju iz informatike u Srednjoj školi u Pakracu 15. veljače 2019. godine. Ostvarili su odlične rezultate i osvojili prva tri mjesta uz mentorstvom učitelja Igora Soldića i učiteljice Martinije Prgomet. 


Natjecanje se odvijalo unutar triju kategorija, a to su algoritmi, logo i osnove informatike. U sklopu toga, napravili smo intervju s našim učenicima i učenicima kako bi nam dočarali svoje dojmove nakon važnog natjecanja i odličnih rezultata.

 

  1. Koliko vas je sudjelovalo na natjecanju iz informatike i gdje se održalo natjecanje?

Natjecanje iz informatike je oblikovano u nekoliko kategorija, a to su logo, osnove informatike i algoritmi. Sudjelovalo je 17 učenika (od 6. do 8. razreda) iz naše Škole, a neki su se natjecali iz više kategorija. Sedam učenika je osvojilo prva tri mjesta (osnove informatike – dva učenika 3. mjesto, jedan učenik 1. mjesto, logo – troje učenika 1. mjesto, jedan učenik 3 mjesto). Natjecanje se održalo u Srednjoj školi u Pakracu.

 

  1. Koliko dugo se rješavaju zadatci na županijskom natjecanju? Je li određeno vremenski?

Osnove informatike su se rješavale 60 minuta, a algoritmi i logo 90 minuta. Pripreme su obuhvaćale jedan školski sat svaki dan u školi, a kod kuće smo rješavali probne testove i usklađivali smo vrijeme s obvezama u školi i izvan nje.

 

  1. Koliko ste se dugo pripremali za natjecanje u školi, a koliko kod kuće? Koliko je važna uloga vaših nastavnika u usmjeravanju prema točnim rješenjima i objašnjavanju tijekom priprema?

Važnost nastavnika je velika jer 7. i 8. razredi rješavaju iste zadatke, a 70 posto tih zadataka je gradivo iz 8. razreda pa su nam dosta pomogli nastavnica i nastavnik iz informatike u pripremama za natjecanje.

 

  1. Jesu li (pitanja) zadatci na županijskom natjecanju bili teži od očekivanoga?

Ovisi o pitanjima, ali možemo izdvojiti da nam je teže bilo susresti se nekim vrstama zadataka koji su se ponavljali, a ako je takav tip zadatka kompliciraniji.

 

  1. Koliko je za vas stresno natjecanje s obzirom na razine (školsko, županijsko…)?

Školsko nije toliko stresno jer rješavamo u našoj Školi, a županijsko je drugačije jer smo išli u drugi grad i drugu Školu pa nam je to dodatno stvorilo određenu količinu stresa.

 

  1. Je li teško uskladiti školske obveze (nastavne sate, domaće zadaće, učenje za testove) tijekom priprema za natjecanje?

Nije toliko teško jer je najvažnija organizacija vremena i svih obveza.

 

  1. Možete li dati savjet za buduće natjecatelje i kako se najbolje pripremiti?

Trebaju rješavat što više testova, pitat sve što im nije jasno i pratiti nastavu. Najvažnije od svega trebaju znati da je važno sudjelovati i da se ne opterećuju osvojenim mjestom na natjecanju.

 

  1. Prema vašem mišljenju, koliko je informatika važna kao predmet u današnjem svijetu? Zašto?

Jako važna jer su sve više traženi poslovi u kojima je potrebna informatika, a i sve se više razvija tehnologija. Mislimo da bi trebalo uvesti više informatike u školama.

 

  1. Koliko dnevno provodite vremena na računalo i internetu za školu, a koliko u svrhu zabave?

Za školu pola sata dnevno, a za zabavu sat do dva sata. Ako ovdje uključimo i korištenje interneta na mobitelu, to je onda više od dva sata dnevno.

 

  1. Je li se planirate baviti informatikom u budućnosti? Je li bi tko od vas predavao informatiku u školi?

Da, planiram upisati srednju školu, smjer tehničar za računalstvo pa poslije i fakultet koji je povezan s informatikom. U životu bismo se voljeli baviti programiranjem ili popravljanjem računala, ali općenito ne bismo radili u školi.

 

Učenici koji su sudjelovali u natjecanju su:

Petar Starčević, Lara Ćališ. Jakov Ðokić, Petar Starčević, Marin Sesar. Ela Ćališ, Robert Valenta, Lana Radošić, Patrik Orešković, Patricija Starčević, Robert Jurić, Alen Mikić, Mia Raguž, Bruno Bušić, Kruno Lokmer i Borna Kormanjec.

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju